Entrevista a Flori Carrasco, nova Germana Major.

Avui parlem amb Flori Carrasco, nova Confraressa Major.

La presència de dones a les confraries de Mataró sempre ha estat una preeminència.
Flori Carrasco, durant la Immaculada a Barcelona. 
De fet des de la recuperació de les noves processons a finals dels anys vuitanta es va constituir una confraria composada de forma exclusiva per dones.

També les confraresses han passat a ocupar amb el temps càrrecs de responsabilitat més enllà dels tradicionals reservats a cambreres, secretàries, capatàs o d’atri.

També existeixen diferents dones que han estat confraresses majors o Hermanas Majores com han estat Pilar Sáchez o Cristina González de la Confraria de la Soledat, Concepció Mascorda o Isabel Noé de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. De la Esperanza, o Cristina Romero de la Confraria del Sant Sepulcre. Això ha estat la cara visible però moltes dones i joves formen part de les Juntes de Govern.

A aquest llistat de dones se suma, ja que és actualitat, na Flori Carrasco, que va ser escollida en tant que Confraressa Major de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors. I en aqueta ocasió és especial perquè és la primera dóna que és el cap visible d’aquesta Germandat.
Festivitat del Carme 2016
Flori, primer de tot felicitar-te pel nou càrrec de responsabilitat. Quan es farà el canvi de vara?
El canvi de vara es farà el dijous  15 de setembre, coincidint amb la Missa de Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors. Primer farem la celebració de l'Eucaristia i en acabar el canvi de possessió de Germana Major.  Ho farem a la Capella dels Dolors que recentment ha estat inaugurada i serà el primer acta que la nostra confraria farà en aquest espai.  També serà el moment del nostre inici de curs cap a la Setmana Santa 2017.

Moment del Prendiment 2015.
 Personalment tu i la teva família fa temps en sou membres de la confraria i que esteu vinculats al món confrare.
Sí. Tot just farà vint-i-quatre  anys que sóc germana de la Germandat.Inicialment vaig començar jo sola molt jove i poc a poc la meva família ha anat seguint la senda confrare. 

En la història de la germandat he fet de tot: He estat portant, he fet de capatàs de la Immaculada de Barcelona, del Carme, i tot el que s'ha pogut i he pogut aportar.
Inicio ara un mandat de dos anys - ja que els nostres estatuts posen topall a aquests anys - i si Déu vol veurem com va tot, per si hi haurà dos més després.

T'han precedit persones com en Joan Rambla, Jesús Moya i Antonio Jesús Prados més recentment. Ara la primera dona. Com ho veus? 
Jo personalment ho veig molt bé, una nova responsabilitat. Els tres que m'han precedit han fet molta feina, i han estat i són part vida de la Confraria i jo espero poder aportar també el que pugui. Portavavuit anys en la Junta i enguany he decidit fet el canvi i ser la cara visible de la nosta família d'aquesta Confraria. Espero recollir el llegat rebut, ja que de fet he après molt amb ells i en aquest sentit sóc una mica continuista de la seva feina; Qu`è hem fet junts i juntes!

Canvi de Germana Major, algun nou projecte o caminar després de tants anys? 
Poc a poc. Ara toca mantenir la feina feta, gaudir de tots els esdeveniments i actes processionals i començar el curs. La intenció és treballar tot el calendari de processons i en principi no hi ha cap aniversari que tanta feina, mobilització i treball ha comportat. Tot just es caminar!

Què diries als membres de la confraria i les confraries de Mataró?
Demanaria confiança a tots i totes. Sóc una cara nova que lidera el projecte, però no sóc l'única ja que som un grup nodrit de persones vinculades en una Junta.  D'aquesta nova Junta hi ha getn amb trajectòria, però també persones noves: Una nova Junta que tirarà i amb ganes! Així ho destitgem.  Molts porten molts anys, però aquesta nova Junta incorpora aire fresc i noves cares.  I com no, traslladar agraïment a tothom per la confiança dipositava.
Moltes gràcies Flori, doncs, continuem caminant.

Na Flori Carrasco durant el Carme de 2015.

Més informació:

Potser t'agraden aquestes entrades