Processament dels membres de la Venerable Congregació els Dolors.

Els congrats escoltant les paraules del general prior.
 La Congregació farà possible que després de 4 dècades Mataró recuperi l'essència de les processons antigues de la ciutat amb la nit del silenci.
El pas de la Mare de Déu dels Dolors sortint de la Capella 42 anys després.
Moment de la cerimonia
Avui, dimecres de Passió, moment abans del Dijous Sant i en l'escenari majestuós d'una de les joies del barroc català com és la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria de Mataró, han processat com a congregats de la Venerable Congregació dels Dolors 12 nous membres, i formen part dels seglars dels frares servites de Maria.
Aquesta congregació es va instaurar a Mataró el 1693 i al llarg de tres segles va erigir l'esmentada Capella dels Dolors, essent molt present a la quotidianitat de la ciutat, i fent que el servir a Maria fos un estil de vida.
La imatge que presideix la Capella dels Dolors va processionar a Mataró fins l'any 1969, i avui juntament amb el processament dels Dolors ha baixar per primer cop per a ubicar-se en el pas processional únic que es conserva a l'actualitat a la ciutat de les processons anteriors a la Guerra Civil Espanyola.
En un acte litúrgic ple de simbolisme, d'oracions i homilia a Maria, i que ha estat fidedigne als seus orígens ja que és un tipus d'acte que ha rememorat als originaris que es feien a l'edat mitjana a Catalunya, han pres possessió en tant que congregats els nous membres.
Moment de la cerimonia entre els congregats de genolls davant Maria
Acabat la sobrietat i espiritualitat de l'acta s'ha passat al goig i l'alegria, abraçades entre els nous congregats. Ipso facto i acabat l'acta s'han posat a treballar per a preparar-ho tot per a la Processó del Silenci que es farà Dijous Sant al Centre de la ciutat juntament amb els Armats de Mataró, la Confraria de l'Oració de Jesús a l'Hort i la Coronació d'Espines. En aquesta processó i després de 42 anys es podrà veure el que és el pas processional més antic que es conserva a la ciutat amb una talla de Maria amb Jesús sobre els seus genolls i que data del s.XVIII. 

Potser t'agraden aquestes entrades