ENTREVISTA D'AVUI.

Entrevista a Pere Sancho, membre de la Comissió de Setmana Santa.

Com viu un antic alumne salià la Setmana Santa?
La intensitat de la formació que vaig rebre de petit i de jove, em va ajudar a estar integrat dins de l’obra de Don Bosco, i tindre a l’abast l’ajut dels membres de la congregació que formen la comunitat dels salesians, així com de la resta de confrares de La Verònica.


Què ens pot explicar del naixement de la Confria de la Verònica?
Va ser fundada a l’any 1952, el llavors director D. Ricardo Nacher que va engrescar a un grup d’antics alumnes que amb aportacions voluntàries varen finançar el grup escultòric i el pas. Tan les imatges com el pas foren construïts pel mestre de l’escola salesiana de Sarrià D. Josep Mestres. Va sortir per primera vegada al carrer a l’any 1952, essent la mes antiga del barri de Cerdanyola. En segona època impulsats pel director Josep Mª Camprubi i un grup de pares tornaren a sortir a l’any 1992, fent-se càrreg de la reconstrucció de les imatges el mestre Sabé. El pas sempre ha sortit amb rodes i l’ornamentació floral des del primer any a anat a càrreg de Flors Ba
da.

Com va endavant la confraria?
Gràcies a un gran esforç dels membres de la junta i col·laboradors, i les facilitats de la direcció i membres de la congregació del col·legi, perquè encara que sembli que està en un centre on hi ha mes de 1000 alumnes sigui una gran possibilitat, la veritat és que en algun cas es un inconvenient, doncs estem en una època en que la majoria del jovent passa d’aquest temes.


Com veu el futur de la Setmana Santa a Mataró a llarg termini?
Amb no molt d’optimisme, al menys en les confraries més petites com la nostra. Tenim moltes dificultats en sumar membres. Les confraries més grans on la tradició es passa de pares a fills, -encara que no estan per tirar coets- tenen potser una mica de ventatge i assegurat el relleu sobre les altres. Tot i així seguirem endavant i treballant per que la Setmana Santa de Mataró, tant ben considerada dins de Catalunya i la resta de l' estat, pugi més amunt del que esta a l’actualitat.

PERFIL PERE SANCHO.
Va néixer a Mataró a l’any 1949, entrant a formar part de la Confraria de la Verònica al 1960 ,quan feia 2on. de batxillerat, desfilant fins la desaparició de les processons al 1969. Es va reincorporar al 1992 quant La Verònica va tornar a sortir i va estar fins l’any passat a la junta directiva, ocupant el càrreg de piostre durant bastants anys. Des del 1992 ha format part de la Comissió de Setmana Santa de Mataró.

Potser t'agraden aquestes entrades