La Processó del Silenci

 
Avui fa tot just una setmana que la darrera processó de Passió de Mataró finalitzava. Era la Processó del Silenci. Com cada any s'inicia des de l'antic cementeri de la ciutat, a tocar a la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, recorre els carrers del barri dels Molins i finalitza al barri de Cirera.
Una Processó que any rere any simbolitza el darrer dia que Jesús és mort al Sant Sepulcre. I esperant, sola, després del gran dolor, la Soledat.

Les portants de la Soledat.
Aquesta processó és organitzada per la Confraria del Sant Sepulcre i la  Hermandad Ntra. Sra. de la Soledad.
Amb la vesta negra antiga, tradicional de Mataró, els pocs membres del Sant Sepulcre porten a Jesús mort. El seu rostre denota que és humanitat. Que ha patit una gran passió fins a la mort en creu.
 
Darrera el Misteri de la Soledat, que portava per un grup nombrós de dones i noies, van en negre de dol, però també amb blanc, color de soledat.
La Processó va comptar amb l'acompanyament d'altres confraries de la ciutat, l'escorta musical de la banda de tambors i cornetes e la Soledat. També van acompanyar els consiliaris i molts veïns i veïnes dels Molins i Cirera.
 


 
Com marca la tradició en aquesta processó, el tram de l'Esperança simbolitzava que a la nit tot esdevindrà. El ritme de processó s'accelerava i la Mare de Déu anava a l'encontre del fill al final del tram del carrer, que és mort al Sepulcre. També es va fer una lectura de poesies a la seu de la Casa Germandat, el cant de les germanes Carmelites i el moment de l'arribada.
 
A la nit començava la celebració de la vetlla Pasqual, i la Resurrecció començava.

Diferents moments del Sant Sepulcre. Foto : Oscar  Rojano
Diferents moments de la Soledad. Foto: Oscar Rojano

El Sant Sepulcre.

Ntra. Sra. de la Soledad.



Potser t'agraden aquestes entrades