Cartell Creus de Maig 2018

Un altre any a Mataró es podrá viure la festa de la Santa Creu, o també anomenada festa de la Invenció de la Santa Creu o Festa de Santa Elena.
Aquesta diada festiva era molt important fa més de cent anys a Catalunya. El costumari català de Joan Amades en fa menció i subscriu que era una festa important dels infants a ciutats com Mataró.
Amb el temps i els atacs externs va anar caient en decadencia i es va conservar notablement amb ciutats com La LLacuna o Figueres on són les festes majors.
Des de fa menys anys Mataró, El Vendrell, Sant Boi i Cornellà han posat en marxa i recuperat aquesta festa que es tan viva a tot el Llevant encara.
Aquest 2018 la Hermandad torna a posar en marxa una festa que será una diada complerta, en la que hi haurà l'acte d'acollida, la processó amb els tabernacles om a l'antigor però amb diferents accents, una arrossada de germanor i una festa i jocs populars i esportius amb motiu de la festa.
El gruix será el dia 13 de maig de les 9 a les 18 hores, però els dissabtes anteriors ja es van assajos, tallers i d'altres per a promocionar la festa infantil, popular i tradicional.


Més informació aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades