La Processó General presentarà novetats i canvis importants

Vista de la sessió de treball del Plenari de la Comissió de Setmana Santa.

El proppassat dijous 15 es va aplegar el plenari de la Comissió de Setmana Santa de Mataró. Entre d'altres temes, hi havia el de millorar la Processó General de Divendres Sant de Mataró.

Amb la voluntat de conjugar per un costat mesures de seguretat i de prevenció,  millorar el temps i organització de la processó, aportar algunes millores al públic assistent i com no, donar un bon sentit litúrgic i d'expressió pública de fe, s'han proposat alguns canvis notables a la mateixa.

De fet aquest debat fa anys que esdevé, i va ser al finalitzar la Processó General de 2017 que de manera conjunta totes les confraries, germandats i Armats van apostar per fer una nova proposta.



Una proposta que no transformi la tradició de la Processó, ni la combinació d'elements i estils processionals tant diferents que dificulten el seguici però que són el sentit i l'accent d'aquesta processó, ni un canvi del sentit ni el model de la mateixa; però si un treball per anar millorant-la i adaptant-la a les noves necessitats.

Durant els propers dies s'anunciarà aquests canvis; però ja es pot avançar que :

  • La Processó General retornarà al recorregut antic. Després de molts anys iniciant la Processó des de Santa Maria pel carrer Nou, enguany la Processó s'iniciarà pel Carrer de Sant Francesc d'Assís per a connectar amb el carrer Bonaire i des d'allà ja amb el carrer d'Argentona

  • La Processó s'iniciarà a l'interior de la Basílica de Santa Maria. A diferencia del passat on molts misteris arribaran a la plaça i s'iniciava la processó des de la mateixa, aquest any hi ha un gran canvi qualitatiu: tots els Misteris i confrares estaran a l'interior de la Basílica i des d'allà es donarà la sortida.  La voluntat és que aquest moment també es pugui viure des de l'exterior, les xarxes socials i televisió, com ja s'anirà anunciant.

  • Hi haurà una exposició de tot els misteris processionals de Mataró al matí del Divendres Sant. Les persones que vulguin veure d'aprop els misteris, el seus conjunts, i gaudir d'un moment més tranquil, podran visitar tots els misteris de la ciutat que estaran exposats en els seus trons i passos processionals a l'interior de la Basílica al matí, un cop  finalitzat el Via Crucis.

  • El carrer Argentona. S'està treballant per tal que aquest tram pugui esdevindre un tram on es pugui gaudir de la totalitat de la processó.

  • Horaris. Malgrat les complexitats que suposa moure un seguici on es combinen passos a costal, a varal, desfilades com les dels Armats, o misteris portats a l'estil tradicional català, és voluntat de la Comissió que es fixin temps aproximats de pas per cada carrer. En breu s'anunciarà per tal de facilitar el gaudi de la mateixa al públic assistent.

Aquestes línies que s'anuncien no vol dir pas que altres moments i vivències de la Processó es modifiquin, ens el contrari, continuaran essent presents a la tarda nit del Divendres Sant.


Potser t'agraden aquestes entrades