De les nostres tradicions, l'arribada dels missatgers reials

"els patges venrn anunciant als Reis de l'Orient"
Arribada dels missatgers al Port de Mataró 2013
 
Diu l'Evangeli de Sant Mateu que després del naixement de Jesús, uns savis de l'Orient van anar a adorar-lo a Betlem de Judea. Després de parlar amb Herodes i advertir a la Sagrada Família li van oferir presents al Fill de Deu amb or, encens i mirra.
Amb el temps aquesta tradició a la Mediterrània s'ha convertit en la celebració del 6 de gener quan familiars recorden aquesta visita, és el dia de l'Epifania i molts infants reben regals que han deixat a les nit els reis.
 
Abans però, amb el temps arriben abans emisaris, cartes, patges a anunciar la vinguda de Ses Majestats de l'Orient.  I els menuts aprofiten per fer entrega de les seves cartes amb desitjos, peticions i demandes de joguines per a que les facin arribar als Reis de l'Orient.
 
Els missatges a Mataró.
 
Fa ja dècades que a a Mataró arriben dies abans de la nit mágica de Reis. Alguns anys havien vingut amb helicòpter al Parc Central, no lliure de grans ventades, a cavall per la Riera... i darrerament pel Mar amb el llaüt Sant Ramón.
 
Cartel reial al barri del Palau al 2014
Amb els anys s'ha anat conformant aquest acte al Port de Mataró que ha concentrat prèviament cants de góspel a càrrec de Gospel Sons i com no, si el dia acompanya molts menuts aprofiten per fer port amunt i avall amb patinets i en família. El momento més esperat els fums de colors, ja venen, que ja venen.... i posterioment repartits els missatgers, llargues cues d'infants i famílies esperen per a donar la carte al missatge. O la missatgera, com va ser el car a partir de l'any 2016.
 
També, durant alguns anys va haver-hi un petit acte d'arribada del carter al Barri del Palau impulsat per la Coronació d'Espines i la parroquia de Sant Pau.
 
Els dies següents, patges omples places de barris, seus d'entitats per a rebre les cartes i ajudar a aquesta tasca a Ses Majestats. També grans superficies com Mataró Parc i moltes botigues aprofiten per posar el seu missatger i també recollir cartes. Els missatges bescanvien la carta per caramels i el comprimís de fer arribar literalment el que allà diu mentre pares i pares fan fotos i més fotos.
 
Patge 2016 al carrer Rosselló.

Potser t'agraden aquestes entrades