Celebració XXX aniversari Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Nrta. Sra. de la Esperanza de Mataró

El Nazareno i la Esperanza retornant cap a la Casa Germandat
Aquest proppassat cap de Setmana la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza de Mataró celebrava el seu trentè aniversari fundacional i donava per finalitzades totes les activitats i esdeveniments d’aquest any d’aniversari.

La Hermandad es va fundar ara fa trenta anys, sorgint d’una secció de la Comissió de Setmana Santa de Mataró, que va recuperar aquesta antiga tradició de la ciutat i poc a poc es va convertir en l’actual entitat amb seu al barri de Cerdanyola, i essent una de les confraries característiques i notables de la Setmana Santa mataronina i catalana.
Diferents imatges a l'inici del trasllat.
Aquest any d’efemèride va començar ara fa un any amb la celebració de la festa de la Inmaculada Concepció, així com la festivitat de l’Expectació de l’Esperança, coincidint amb els trenta anys del Nadal de 1986 quan es va començar a gestar i acabar constituint formalment a l’octubre de 1987. Durant aquest curs s’han celebrat a més del actes processionals durant la Quaresma i la pròpia Setmana Santa on s’han afegit concurs de fotografia confrare, el pregó de Setmana Santa i la Matinal de Saetas, altres com el festival solidari de l’Esperança, l’impuls de la festa de la Santa Creu ( que tenia molta tradició a Mataró amb tabernacles fins a principis del segle passat) amb els més petits de l’entitat i del barri... així com tot un seguit que han clos aquest cap de setmana.

El Trasllat pel carrer La Gatassa
Els actes de cloenda bàsicament han estat un solemne trasllat de les imatges titulars de la Hermandad des de la seu social fins a la parròquia de Maria Auxiliadora on s’ha festejat una Missa d’Acció de Gràcies i un dinar de germanor el diumenge a la tarda.

El Solemne Trasllat va ocupar la tarda de dissabte i va comptar amb la cort musical de l’Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels, i l’acompanyament del cor de la Divina Pastora de Mataró.
Estendarts i guions a l'inici del seguici
 Confraries de Mataró van participar acompanyat amb els seus estendards i guions, així com les entitats marianes del barri de Cerdanyola i d’altres associacions cultural també del barri. Entre totes van composar un seguici alternat amb membres de la Hermandad on també hi havia representants de la Sang de Tarragona i del Consell General de Confraries i Germandats.

Imatges de petits confrares en diferents moments del trasllat
Una quarantena llarga de petits confrares i confraresses obrien el pas a les imatges emulant el futur que potser esdevingui per aquesta entitat de Passió present a la ciutat. Després d’ells i acompanyats pel nou rector de María Auxiliadora i del consiliari de la Comissió de Setmana Santa de Mataró anaven els membres antics de la confraria i la Junta de Govern davant els costaleros de Jesús que portaven la imatge del Nazareno, i el portadors i portadores de l’Esperança a Ntra. Sra. de la Esperanza.

Una munió de veïns i veïnes del barri es van anar sumant poc a poc fins omplir tot el carrer de María Auxiliadora i La Gatassa.  
 
Coro de la Hdad. Divina Pastora

Un trasllat de celebració d’entitat es va convertir en un esdeveniment important per a la comunitat cristiana del barri que va omplir la parròquia molt abans de l’arribada del seguici, fent inclús que molta gent es quedés a les portes per gaudir de l’exaltació prèvia a la Missa d’Acció de Gràcies que va comptar també amb la presència de l’Arxiprest de Mataró.
mn.  Vicenç Mira, mn. Jordi Illa i mn. Álex Marzo durant la celebració
La tornada a la Casa Germandat va tenir un altre accent i va emular més un trasllat típic de temps de Quaresma. L’Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels va aprofitar per posar sons surenys de la Setmana Santa que van sonar a la Processó de la Nit Morada i va recordar la importància d’aquest dia per als nazarenos. Inclús es van fer alguns petits homenatges i alguns veïns i veïnes van viure aquest estil de processó que recorre el Dijous Sant el barri.
Foto de familia dels assistints al dinar de germanor
 
Una de les més menudes i un dels més grans en l'acte d'homenatge.
El Diumenge va ser un dia més de germanor. Un centenar llarg de membres de l’entitat en un acte amb un caràcter més intern es van aplegar a l’Hotel Ciutat de Mataró. Allà van passar diferents vídeos de persones de confraries d’arreu que felicitaven l’aniversari, un vídeo històric de motivació i on no van faltar diferents parlaments dels diferents confrares majors al llarg de la història i alguns moments emotius.
A l’acte va assistir l’Alcalde de Mataró qui va rebre el cartell de l’aniversari, ja que es recorda que en els seus orígens l’entitat va nomenar germà honorífic al consistori mataroní.

Per molts anys més.

Si cliceu aquí accediu al reportatge fotogràfic.



Inici del Trasllat amb el Nazareno

 
La Esperanza i el Nazareno a Maria Auxiliadora
Membre de l'AM Costaleros de Castelldefels

Potser t'agraden aquestes entrades