Participació confrare a la processsó de Les Santes


Enguany la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza ha estat l'entitat convidada pel Patronat de Les Santes a tenir l'honor i responsabilitat de portar les relíquies de Les Santes després de la Missa en la diada a les patrones Santa Juliana i Semproniana.
 
Fa pocs anys que s'ha recuperat aquesta processó, que res te a veure amb les del passat quan es feia la passada i tota la ciutat engalonava carrers i balcons al pas de les seves Santes Patrones.  Però amb el temps ha recuperat el fet que les relíquies de les joves màrtirs santificades surtin del Temple de la Basílica mil·lenària de Santa Maria per fer presencia al carrer encara que sigui en un breu recorregut.
 
Es posa de relleu quines són les veritables protagonistes de les Festes Patronals de la Ciutat i el motiu que fa que al voltant s'aplegui tot una festa major.
 
La participació de les confraries i germandats mataronines ha estat present en aquesta part final de la Missa de les Santes. Des que es va recuperar la Germandat Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors va poder portar les relíquies l'any 2010 i 2012, i l'any 2015 la Germandat de Ntra. Sra. de la Soledat.
 
La voluntat del Patronat de les Santes i de la persona encarregada d'aquesta part, en Marçal Casanovas, és alternar un any una entitat del món confrare amb entitats de la ciutat  com ha estat Càritas o la Sala Cabanyes en el passat.
 
Felicitats per la iniciativa i que vagi creixent any rere any.

Veieu aquí un breu resum de la processó posterior a la Missa de les Santes de l'any 2015 amb la participació de la Germandat Ntra. Sra. de la Soledat.

Potser t'agraden aquestes entrades