Processons de Corpus Christi a Mataró 2017





Tabernacle amb el Cos de Crist a Sant Pau.
De vegades quan hom surt fora de les rieres de Sant Simó i d'Argentona, se n'adona que existeixen altres realitat socials i moltes d'elles compartides. Una són les celebracions catòliques a l'espai públic que són i han estat herència de segles de tradició, devoció i impuls popular. Les processons de Setmana Santa, les patronals i de Glòria, se sumen a un llegat considerable com ho és la celebració de Corpus.
Sortint d'aquests límits geogràfics de Mataró s'aprecia que moltes confraries i parròquies també s'esmercen i fan un gran esforç per mantenir viva la tradició, no amagar la seva fe i fer-ne expressió pública en un espai de nous contexts i realitats socials.

En el cas de les celebracions de Corpus Chiristi tant presents al Maresme i que van desaparèixer gairebé en la seva totalitat a la dècada dels setanta van començar a revifar a la capital d'aquesta comarca fora dels temples on s'ha mantingut viva al llarg del temps.

Primerament va ser a la modesta parròquia de Sant Pau que fa tres dècades va començar en un acollidor acte per a portar a Jesús Sagramentat al barri del Palau i poder beneïr aquella gent. Un barri canviant, de grans transformacions demogràfiques i d'increment d'altres confessions religioses, però on s'ha mantingut fidel als temps i amb la munió i unió de la seva comunitat parroquial, de la qual forma part la Confraria de la Coronació d'Espines.

Processó de Corpus per la tarda nit al barri del Palau.
Després i més recentment se sumarien la comunitat de Maria Auxiliadora on totes les entitats de religiositat popular del barri de Cerdanyola i la comunitat de les germanes franciscanes se sumarien a aquesta expressió i celebració, entre elles la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.  Una Processó que ja forma part del calendari de barri i de comunitat com és la propia festa de l'Esperança, María Auxiliadora, Inmaculada, Maravilles, el Rocío....
 


Tabernacle a María Auxiliadora


Acòlits i nens de primera comunió acompanyant el Cos de Crist al barri de Cerdanyola.


Moment de la Processó de Corpus a María Auxiliadora.
Celebració de Corpus a María Auxiliadora.
I més recentment la parròquia de la Sagrada Família de la mà de la seva comunitat i les germanes de la Confraria de la Soledat.
El tabernacle amb les portants de la Soledat davant al seva Casa Gemandat

Processó de corpus pel barri de Cirera.

La voluntat i el treball han fet que Mataró compti avui dia amb tres processons de Corpus, i on a més aquest any s'ha sumat la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat que enguany ha tret el Santíssim al carrer per beneir el barri en un modest i familiar acte.

Una suma de processons que va que fora de les rieres Mataró sigui considerada ciutat de processons: i no només per Setmana Santa on ofereix 9 processons de Passió i tot un seguit d'actes sagramentals i activitat. Sigui el que sigui, Mataró no fa bandera, però se n'alegra de poder compartir el goig de la festa del Cos de Crist públicament de la mà de confrares i confraresses i de tota la comunitat cristiana de la ciutat.

Qui li diria a aquells antics membres de la Confraria de la Minerva segles ençà, que aquesta festivitat seria avui dia en un context molt diferent tant present, tant viva i fora de muralles de la ciutat. Bona festivitat i per molts anys.

Potser t'agraden aquestes entrades