Msn. Omella és nomenat Cardenal


Aquest migdia a la Basílica de Sant Pere del Vaticà l'Arquebisbe Msn. Juan José Omella ha estat nomenat Cardenal davant de Déu per part del Pare Francesc.


En la seva intenció previa Msn. Omella ha remarcat les virtuds i necessitats de l'Església en el moment actual i ha etzibat a continuar amb la gran tasca pastoral que es fa. 

El Pare Francesc ha remarcat que Jesús caminava decididament cap a Jerusalem, tal com subscriuen els Sants Evangelis dels Dies. Remarca que aquest camí davant dels deixebles els explicava que calia ser coherents i la voluntat havia de ser una amb la voluntat del Pare, al veure els deixebles una mica distrets que no miraven la realitat o es creien millor que els altres, o veien una realitat que no entenien. Però Jesús ho tenia clar, la realitat era la Creu, però no el final, venia a salvar. 

Avui dia els nous Cardenals tenen també ser hereus d'aquest caminar alegres a Jerusalem en un context de realitat de fam, crisi, conflictes bèl·lics i molta gent que es despista. Jesús ha estat caminant, orant, sanant i caminant... però ara més decididament que mai. Aquest és el camí que han de fer els nous cardenals i també els cristians, caminar en vida, deixar-se guiar per Jesús que camina davant nostre i ens demana que caminen amb decisió. Cal mirar la realitat, no deixar-se despistar i als nous Cardenals estan aquí per afrontar igual que Jesús aquest camí  i les seves conseqüències en el món actual. I els nous Cardenals caminen davant de molts cristians, han de ser bons pastors de la mà i la intercessió de la Verge Maria. Què tota la seva vida sigui un servei a Déu i als germans i germanes. 
Moment de la Processó de fe de Msn. Omella
Intervenció de Msn. Omella. Font: 13TV