Processó Infantil Creus de Maig


Tabernacle de la Creu de Maig de Mataró amb el petit capatàs sota l'atenció d'una portadora de l'Esperança

Ahir diumenge es va celebrar a Mataró la festivitat de la Santa Creu, malgrat que la seva diada formal és del dia 3 de maig.

Maig és un mes dedicat a María i també és el mes de les Santes Creus: una tradició molt antiga al mediterrani al voltant de la invenció de la Santa Creu per part de Santa Elena, mare de l'emperador Constantí I el Gran.

Celebració de l'Eucaristia a Maria Auxiliadora.
La Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperança per segon any va impulsar aquesta processó per la demarcació parroquial de Maria Auxiliadora.

El format va ser en tant que processó infantil, així com es fa encara arreu del litoral mediterrani i Sud peninsular i com es feia a l'antigor a Catalunya amb els tabernacles dels infants.

Mataró recupera aquesta bella i antiga processó on els petits cristians fan present al carrer la Santa Creu.

La festivitat va començar amb la celebració de l'Eucaristia juntament amb la comunitat parroquial de Maria Auxiliadora en una nodrida Missa amb la participació també del grup de catequesi i dels menuts de la confraria.
Moment de la processó al carrer.

Al final de la Missa es fa fer entrega dels premis del I concurs de fotografia confrare i es va dipositar a la creu la medalla protectora de Santa Elena de 1830 que es posava segles endarrere als menuts per a la seva protecció. Aquesta Creu a més, tenia una creu barroca de Caravava adjunta. Un símbol de protecció per a tots els menuts i menudes que processionarien i acompanyarien la Santa Creu pels carrers de Cerdanyola.

La Processó Infantil va comptar amb l'acompanyament musical de l'AM Costaleros de Castelldefels qui va posar un accent passional en algunes marxes i on els més menuts van demostrar que ells i elles també saben estilar l'accent propi de la Hermandad   en la combinació de passos i música. Un ambient emotiu per a pares i mares que van deixar-se emportar per l'alegria, serietat, solemnitat i fe dels petits tant en el seguici com quan portaven el pas les diferents quadrilles als sons de Castelldefels.

Com és característic d'aquestes processons un núvol de pares, mares i familiars albergaven el pas atents i endinsats en la processó, sota l'atenta mirada d'un sol just que enlluernava amb goig el llegat de la Santa Creu: símbol de tradició, llegat, fe i vida.



Sortida de Maria Auxiliadora.
La Processó va cloure a l'interior de la parroquia i va comptar amb la companyia de la AC Peña Al-Andalus  i de Maria Auxiliadora.  Allà es va fer entrega d'una petita Creu a cada nen i nena.

Ací us deixem algunes imatges:


El petit seguici de nens i nenes.

AM. Costaleros de Castelldefels

La mestressa de percussió indicant els sons als músics.

Detall dels petits portadors de la Creu de Maig

Al Sud peninsular és tradició la presència de nois i noies ataviats amb vestits de sevillana de gala
 atesa la importància d'aquesta processó de Glòria.
En aquesta ocasió aquest accent el va posar la Peña Al-Andalus

La Processó pel carrer Maria Auxiliadora.

Els menuts amb els estatuts de la Hermandad.

Els més menuts portant la Santa Creu.

La Hermana Mayor al final de l'acte agraïnt l'assistència.

Entrada a Maria Auxiliadora.

Pares i mares atens als més menuts.

Més informació i imatges: