Els Armats al centenari dels Pastorets de Mataró

Moment de la lectura de l'Edicte a la casa de Naïm. Els Pastorets 2016-17.

El centurió llegint l'Edicte.
Aquest passat cap de setmana es va fer la darrera representació dels Pastorets de Mataró. Una edició marcada per un centenari important. Els 100 dels Pastorets de Mataró, i que també ha comptat amb la col·laboració dels Armats de Mataró.

Amb paraules del capitàmanaia al seu bloc: “El teló ja ha baixat definitivament per a tancar la temporada del Centenari dels Pastorets de Mataró (#100PastoretsMataró). Semblava gairebé que no arribaria mai, però ara ja forma part de la història de l’entitat i de la ciutat”.

De fet aquest centenari dels Pastorets de Ramón Pàmies també coincideix amb el centenari de Folch i Torres, tot una efemèride.

 I els Armats de Mataró han participat col·laborant amb els més de 300 voluntaris i voluntàries que durant 11 sessions han fet que els Pastorets brillessin i recordessin l’Estel de Nadal des d’una magnífica obra hereva de la renaixença catalana.

Els Armats han participat, com fa anys, en el tercer acte en el moment de la lectura de l’Edicte de l’Emperador August. Aquest moment recollir per l’Evangeli de Sant Lluc i que obligà a Josep a desplaçar-se a la ciutat de David amb Maria en cinta, no era original de l’obra de Pàmies. Aquest moment el va introduir Joan Pere l’any 1980 quan en va ser el director d’aquella temporada.  

 De fet la col·laboració entre els Armats i la Sala Cabanyes ve de llarg. Ambdues entitats, centenàries han alternat al llarg del segle passat des del 1935 fins el moment actual La Passió, fins que finalment la van assumir els Armats de Mataró i que es pot viure actualment abans de la Setmana Santa al pati de l’hort del Rector de Santa Maria.

Moment dels Pastorets.
I també ho ha estat en els Pastorets. De fet en les darreres edicions han col·laborat en l’acte de la lectura de l’Edicte de César August amb el centurió i 4 soldats i també fent guàrdia a la taula del poble quan van a apuntar-se, o vigilant el mercat.

Els Pastorets de la Sala Cabanyes i les desfilades del Armats de Mataró son Patrimoni Cultural de la ciutat, així com també ho és la Processó General de Mataró.


Potser t'agraden aquestes entrades