Cap de Setmana Cultural

Passat la festivitat de Nadal i l’Epifania les confraries i germandats d’arreu comencen a pensar ja en la Pasqua i la Setmana Santa. El calendari s’apropa. Per això comencen a aflorar les primeres activitats, tot i que com s’ha vist en aquest espai bloc la vida de les confraries és activa i viva tot l’any.

Cartell de la tertúlia confrare.
Per al proper cap de setmana la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza un cap de setmana cultural.

Comptarà amb una tertúlia el dissabte a la tarda i la nit i el diumenge serà el torn del festival solidari amb la participació de diferents cases culturals d’arreu de Catalunya.

L’Espai Gatassa de Cerdanyola acollirà la primera tertúlia del costal i martell de Catalunya amb la contribució de diferents capatassos i membres dels passos a costal d’arreu del Principat.

Aquest tipus de tertúlies o trobades entre capatassos i costalers és molt habitual en poblacions i províncies on hi ha molta tradició de passos a costal, sobretot a Andalusia. A Catalunya, fins on se sap, només hi ha sis misteris que són portats amb aquest estil tant característic.

Durant l’acte s’explicarà d’on sorgeix aquest estil, com es preparen i serà una taula rodona entre capatassos, contraguies, costalers i confrares en general.

A la nit donarà inici el festival solidari que ha impulsat la Hermandad Divina Pastora. Actualment la imatge de Ntro. P. Jesús Nazareno de Mataró està essent restaurat a Córdoba i s’han iniciat diferents iniciatives per a sufragar les despeses. La Divina Pastora malgrat ser una entitat de Glòria sempre ha estat molt present amb les confraries i germandats de les quals també en forma part de la família cristiana de la ciutat.

Per això ha potenciat un festival que comptarà amb la participació de cases regionals coros i escoles de ball de Gavà, La Llagosta, Cornellà, Barcelona, Pont de Vilomara, Manresa, l’Hospitalet, Badalona i Mataró entre d’altres.

Consulteu el programa del festival a la imatge.

Potser t'agraden aquestes entrades