Besamans a l'inici de la festivitat de l'Expectació de Maria


Moment d'Expectació.

L'Expectació de Maria, o festa de la O - com popularment s'anomena al Sud - és una festivitat que anuncia que manquen deu dies per al naixement de Jesús.
 
Una nena de la Confraria davant Maria.
És una celebració que es remunta segles ençà i que va agafar un gran impuls a Espanya i França de la mà de les confraries i germandats en la seva expressió pública.
 
Després de l'advocació de la Inmaculada Concepció de Maria, aquest cap de semana el motiu central és recordar l'embaràs, l'advent, i l'expectació plena de gràcia de la que va ser la mare, testimoni de Nostre Senyor Jesucrist.
 
A Mataró fa anys que la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza celebra a la seva Casa Germandat una ofrena floral a Maria Santíssima de l'Esperança, però aquest any han traslladat la celebració per al dia 18 a la parroquia de Maria Auxiliadora, on després de la Santa Missa es farà el primer Rosari d'Esperança pels carrers del barri.
 
El dissabte però s'ha aprofitat per a fer alguna petita ofrena floral, un besamans, res del rosari com cada dissabte a la tarda, i aprofitar per estar una estona amb família. També en aquest moment diferents confraresses en estat de Bona Esperança han aprofitat per encomanar-se a la Mare.
 
Veieu ací algunes imatges del besamans a la Casa Germandat.
Moment per a retratar-se amb Nostra Senyora de l'Esperança

Un dels portants de l'Esperança en el besamans i mostrant els honors.

La Priostre de la Imatge en el besamans.


Moment inicial de l'acte.
 

Potser t'agraden aquestes entrades