Mataró XCàritas 2016

 
Alguns membres de la Comissió de Setmana Santa.
Per cinquena edició Mataró ha acollit la jornada de Mataró x Càritas. Una diada plena d'activitats, tallers, venda de material solidari, recapte d'aliments, actuacions i concrets de grups i bandes des interessades i l'arrossada popular que altracop ha fet la Comissió de Setmana Santa.
Aquesta arrossada s'ha convertit en una tradició, ja que és una forma de col·laborar i aportar a Càritas Mataró a través de la preparació dels àpats. 
Moment d'entrega d'un recapte d'aliments. En aquesta ocasió Armats de Mataró.
A més, algunes confraries i Armats de Mataró han aprofitat també per a fer entrega d'aliments per al banc d'aliments, i s'ha facilitat íntegrament els diners recaptats durant l'arrossada.
El darrer informe de Càritas 2016 subscrivia que a Catalunya el llindar de pobresa es manté. Algunes persones han millorar en un tram curt d'ascens social la seva situació dramàtica iniciada l'any 2009. Malgrat això hi ha un gruix important de persones atrapades sota aquest llindar i que pateixen moltes privacions i pobreses de forma severa. La pobresa s'ha fet més intensa en un procés de dualització social.
Entitats com Càritas i totes les entitats que volem participar amb ella, estem per intentar comratre aquesta lamentable situació amb petites coses i el dia a dia. Avui: El recapte en l'arrosada.


Grup de voluntaris de la Comissió després de l'arrossada.
Manquen molts voluntaris que havien marxat cap a un altre acte.
Moment d'una actuació, la de l'AM del Maresme a la plaça Santa Anna.

Moment se servir els plats de paella.

Vista de la plaça Santa Anna

Moment d'entrega dels diners recaptats
en nom de la Comissió J.M. Martín al president de Càritas Mataró Antoni Vilà