Redescobrint la Capella dels Dolors.

A finals de juliol la Capella dels Dolors podrà ser visitable. Després de més d'un any de treballs de rehabilitació, la joia del barroc català que ha arribat fins els nostres dies podrà ser descoberta.

Amb aquest motiu, la Venerable Congregració dels Dolors i la Basílica parroquial de Santa Maria, amb la col·laboració de la Comissió de Setmana Santa han preparat un esdeveniment de presentació i de redescoberta de la capella.

Dies després de la visita civil que es farà, segons se sap, el dia 20 de juliol, es farà aquesta presentació pública amb un accent històric, de divulgació i coneixement i amb una segona part religiosa. Per això, hi haurà una xerrada compartida entre en Xavier Alarcón, la Ruth Garcia i l'Hector Lòpez on es donarà resposta de qui van ser els constructors, que va plasmar l'Antoni Viladomat en les pintures, què ha arribat avui dia, quin significat té... i perquè és una bora mestre del barroc a Catalunya present a Mataró. 

A la segona part hi haurà la litúrgia de les hores, també anomenades les Vespres Solemnes, amb els membres de la Venerable Congregació dels Dolors. Serà el primer acte religiós fet en la capella i per part de la congregació després de la seva rehabilitació. Aquestes Vespres ajudaran al públic a conèixer aquest acte litúrgic i viure un acte que fa 300 anys s'ha fet en aquesta capella. 


Potser t'agraden aquestes entrades