Processó XXV aniversari Verge del Carme a Mataró

Els vaixells fent costat a la Verge del Carme durant la processó marinera.
Aquest cap de setmana pobles i viles marineres d’arreu han celebrat les festes de l’Stella Maris, la Verge del Carme.

A Mataró a més, es donava l’ocasió que recordava el vint-i-cinquè aniversari d’aquesta tradició a la ciutat.

Amb aquest motiu la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors va organitzar un cap de setmana que va començar amb una gala la tarda de dissabte i va cloure amb la processó marinera.
La processó passant per sota dels ponts de Sant Simó.
El Coro Divina Pastona Contemplant la Imatge.
La creu parroquial que obre el seguici marcant el camí.
Enrtant a la platja.
Cantant la Salve Marinera.
Esperant la barqueta
La tarda de diumenge va ocupar la celebració de la Santa Missa al pati de l’ermita de Sant Simó. Això va permetre la participació en l’Eucaristia de tots els aplegats/des: portants, membres de la germandat, convidats/des, membres d’altres confraries i germandats i públic assistent.

La  Missa va ser presidida pel rector de Sant Pau i Sant Simó, mn. J.J. Badia i va comptar amb la presència de mn. G. Manso, Delegat Diocesà de confraries i germandats de l’Arxidiòcesi de Barcelona.

Detall de les portants.
Acabada la Missa la processó marinera va començar des de l’ermita de Sant Simó darrera d’un seguici amb els estendards i banderes del Carme, i de les confraries que van voler acompanyar, oberts per una creu parroquial.

Dues quadrilles de portants en blanc i blau elevaven la Verge del Carme pel passeig marítim i fins la platja de Sant Simó on banyistas i moltes persones congregades esperaven el moment de veure l’embarcament.

Un moment emotiu que donà inici a la processó marinera des de la platja de Sant Simó fins al Port de Mataró. Al bell mig del mar, amb el campanar de Santa Maria prominent i coronant la línia urbana de la ciutat, i sota vista de la majestuosa muntanya de Burriach amb les restes de l’antiga capella Sant Vicenç es va fer l’entrega d’una corona de flors blanques al mar. Un present i record a tots els homes i dones de la mar. Arribats al port continuava la processó sota la mirada del públic a les baranes de l’espigó artificial que fa de passeig al Port de Mataró.

El nen amb la corona de flors en record dels homes de la mar. 
La calor ja davallà en aquest punt i la processó amb l’acompanyament musical de l’AG Captiu-Dolors anà marcant el ritme i les pauses, aprofitades pel Coro de la Hdad. Divina Pastora per cantar a la Verge, la patrona marinera.

Els i les portants de la Verge contemplant la Verge a la mar.
A l’ermita de Sant Simó esperaven per a rebre la Verge membres de diferents confraries i germandats, la comunitat parroquial de Sant Pau i Sant Simó juntament amb l’arxiprest de Mataró.

Les paraules d’acollida del rector i del Hermano Mayor sortint donant veu a la nova Hermana Mayor posaven el fi a la processó. Abans però els i les portant van voler elevar per darrer cop la Verge, motiu de tot plegat, i senyal d’agraïment. Per molts anys més.
istas i moltes persones congregades esperaven el moment de veure l’embarcament.



Moment de l'embarcament
Contemplant la Verge al seu pas per la platga.
Arribant al port de Mataró.
LLuentor del sol sobre la imatge.
El capatàs donant instruccions per al desembarcament.
Un petit descans.
Inici de la processó al Port de Mataró.

La LLuna present amb el públic al Port de Mataró.

Agrupació Musical Captiu-Dolors.
Detall de les portants arribant a Sant Simó
I es fa la nit a l'arribada.
Podreu visualitzar un reportatge a l'àlbum Picassa clicant aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades