Gloria a les Santes!

Arribada de les relíquies a la porta de Santa Maria. Al costat es capgrossos amb un pilar.

La Comissió de Setmana Santa us destija una bona Festa Major,  la festa de Les Santes Juliana i Semproniana.



Les relíquies de les Santes, portades aquest any per la Sala Cabanyes.
Avui és 27 de juliol, diada de les Santes Juliana i Semproniana. Tot i que la ciutat està de festa major oficialment amb motiu de les seves patrones des del 25, aquesta diada és la central de la festa.
El dia comença amb les matinades on es lleva d'hora a la ciutat per a que es prepari per a la celebració de l'Ofici de Glòria de les Santes. Una tradició que es remunta al x.XIX quan mossèn Blanch va instaurà la Missa de les Santes a través d'un opereta musical i amb la participació del poble. Una tradició que arriba fins als nostres dies i que ha comptat amb una nodrida participació de mataronins i mataronines, així com tots els preveres nascuts a la ciutat de Mataró.
Enguany la Missa ha estat presidida pel Bisbe Sebastià Taltavull i ha comptat amb les magnifiques veus i músics voluntaris i voluntàries. En la part final els membres de la Sala Cabanyes, Creu de Sant Jordi i d'aniversari pel seu centenari, han estat els encarregats de portar les relíquies de les Santes.
Amb la petita processó de mitja lluna al voltant del centre, tots el congregats i congregades han pogut veure les seves patrones. A la plaça de Santa Maria totes les figures, comparses i gegants esperaven el seu pas, l'àliga símbol de la ciutat, ha fet la seva reverència i els capgrossos de Mataró les han homenatjat amb un pilar.
Entrades les relíquies el retorn a l'Ajuntament ha començat en un to de goig, pólvora i flabiol.
 Felicitar a la família de Mataró, a totes els julianes i sempronianes, al Patronat de les Santes, i encoratjar a gaudir de la festa.

Potser t'agraden aquestes entrades