Via Crucis Interparroquial, s'obre el Divendres Sant.



Al s. XVII a Mataró es construí un convent de Caputxins que estigué en funcionament amb una comunitat fins el s.XIX quan va ser destruït i cremat durant els temps convulsos d'aquest segle. 

D'aquella comunitat avui en dia queden vius el cementiri dels caputxins, i  també el Via Crucis de Mataró. No és que fos un Via Crucis instaurat per aquesta comunitat; Sinó més aviat hi participaven i l'impulsaren juntament amb Santa Maria, essent el cementiri dels caputxins fins on anava aquest camí de la Creu el matí de Divendres Sant.

Avui dia, en el format de Via Crucis Interparroquial, encara es manté viu el recorregut, el recolliment i l'estil de portar el Sant Crist, a l'estil tradicional català en bossa. Un Via Crucis, gairebé tri-centenari que obre el matí del Divendres Sant a Mataró i que uneix als diferents cossos de portants . Hores abans aquests carrers, a la Nit del Dijous Sant, han vist processionar en rigorós silenci els misteris de l'Oració a l'Ort, la Coronació d'Espines i la Venerable Congregació dels Dolors, així com el moment de la recollida de la bandera dels Armats. També a l'altre costat de la ciutat es realitzava la processó de Dijous Sant amb la Verònica, el Nazareno i l'Esperança.


Potser t'agraden aquestes entrades