Festivitat de l'Expectació de la Mare de Déu, l'Esperança

Capella de la Casa Germandat durant l'ofrena floral. 

El dia 18 de desembre, vuit dies abans de la Nativitat, és el dia escollit des del Concili X de Toledo del 656, per a fer una festa mariana de reconeixement de la Mare i el Fill. Una commemoració de la preparació de la Mare, de com Maria està preparant-se i expectant a l'Infant Diví. És el dia de la mare, que amb Esperança i alegria espera el nadó i accepta el que Déu ha volgut en ella. 

Aquesta és una festivitat amb segles d'història i molt arrelada a tot el mediterrani, però que té un especial accent al Sud i al Centre de la Península, essent un gran exemple la multitud de confraries i germandats dedicats a l'advocació de l'Esperança, o les germandats i confraries que tenen en els seus escuts l'ancora - símbol d'anclatge en la salvació en Jesús-  i el verd en els seus colors en tant que element dels fruits i la primera, del naixement.

A Mataró la devoció a l'Esperança es remunta al s.XVI on hi ha constància d'una ermita, on actualment és el cementiri dels caputxins i la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, dedicada a aquesta advocació. I que segon se subscriu hi havia molta peregrinació de la ciutat cap a ella. Però, no és fins al 1950 que l'Esperança rep una confraria que li ret culte i la processiona, possiblement com apuntà Ferrer i Clariana per la influencia andalusa del moment. 

A Mataró des de fa alguns anys la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra celebra amb intensitat aquesta diada. 
Amb aquest motiu a la Casa Germandat han realitzar una ofrena floral per part dels germans i germanes, també han sentit l'Evangeli de Sant Lluc en l'any de la Misericòrdia, i el consiliari mn. Espí ha llegir la Visitació de María a Isabel, mare de Sant Joan Baptista. 
Moment del besamans. 

Posteriorment s'ha fet un solemne besamans i s'ha acabat amb a lectura de poemes a Nuestra Señora de la Esperanza.  L'acte ha estat acompanyat amb els sons i veus del cor Paz y Bien  del Col·legi Sant Josep. Els i les presents han estat emplaçat per a preparar el Nadal, l'Advent del Mesies i a trobar-se durant aquests dies. Passat festes, la Hermandad organitzarà el Festival Solidari de l'Esperança de Mataró. 

L'acte ha comptat també amb la presència de membres d'altres confraries que han volgut gaudir d'aquesta diada mariana de forma conjunta.

Podreu trobar més imatges i notícies sobre l'expectació de María  en el bloc de la Hermandad clicant aquí. 


Potser t'agraden aquestes entrades