Expectació Nuestra Señora de la Esperanza



La Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza celebra el proper dia 18 de desembre la Festivitat de l'Esperança. 

Aquesta festivitat és el dia que la Santa Mare Església ha dedicat a l'advocació de l'Esperança , que tanta transcendència té en tot el mediterrani per la devoció a l'Esperança a través de confraries i germandats de passió .

Per exemple, al Sud peninsular en aquest dia s'aprofita per a fer el pregó de l'Esperança, treure totes les imatges d'advocació d'Esperança simbòlicament al carrer, o unir-se els confrares per a parlar de la importància de tenir esperança. 

A Mataró hi ha constància d'una ermita a la Mare de Déu de l'Esperança al s.XVI , que posteriorment va quedar englobada pel convent dels Caputxins de Mataró i destruïda posteriorment . Avui en dia s'emplaça en el seu lloc la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança. 

Des de fa alguns anys, la Hermandad continua amb aquesta tradició i organitza per al dia 18 a les 19:30 una cantada de nadales que realitzarà el cor del Col·legi Sant Josep, Pau i Bé . A més es realitzarà una ofrena floral a la imatge de la Mare de Déu de l'Esperança i un posterior besamans.

Potser t'agraden aquestes entrades