Una altra mirada sobre la Setmana Santa sevillana; " A Thing of Beauty"

Entrevista d'Avui: 

Continuem amb la secció d'entrevistes i avui conversem amb els Professionals de Kreativa Visual. Una entitat que avui ha estat notícia en món confrare gràcies a un vídeo que han realitzat i on es pot apreciar la potencialitat i sublim de la Setmana Santa de Sevilla. 

La Setmana Santa sevillana és bàsicament Fe i Passió, però els autor han volgut apreciar la dimensió de l'art, la tradició i l'amor.


Primer de tot volem agrair el vostre temps, i sobretot que pugueu compartir amb nosaltres una estoneta per a poder parlar de Setmana Santa; i com no! Per a felicitar-vos pel bon producte que heu elaborat, així com la bona acollida que està tenint aquests dies.

Per a qui no us conegui, Kreativa Visual és una organització que es dedica fonamentalment a difondre i transformar idees mitjançant el desafiament constant en la construcció d’imatges en missatges, connexió i explicació de fets... de la potencialitat de lo visual... Però amics, d’on surt aquesta idea de realitzar una vídeo sobre la Setmana Santa de la capital hispalensis ?

Fotograma del vídeo. Font: Kreativa Visual.

La idea sorgeix de dotar un altre punt de vista d’una cosa tradicional, i que a nivell visual estava molt desactualtizat i gairebé obsolet. Volíem donar-li un gir a la visió que hi ha en la nostra ciutat a la nostra manera de redireccionar la mirada, no només als actes processionals; Sinó a tot allò que esdevé al nostre voltant.

... i perquè el títol “ A thing of Beauty”, per cert, una  magnífica poesia de John Keats de 1818?

Perquè? Pensàvem que una veu en off donaria més contingut a la imatge, i volent exportar una mica la mirada al món, sense cap mena de dubte el millor idioma és l’anglès. El poema escollit és el resultat d’una recerca de texts i poemes que poguessin donar un major per a la imatge; El simbolisme que conté el poema és perfecte: Parla de la lluna i la Setmana Santa es regeix per la lluna. Divendres Sant és el primer divendres sant posterior a la lluna plena després de l’equinocci de primavera. També l’exaltació de la bellesa de la passió, la mort, el renaixement... són elements molt potents que aprofundeixen a la narrativa del vídeo.

Què és el que es volia transmetre?

Fotograma del vídeo. Font: Kreativa Visual.
Preteníem transmetre alguna cos que emocionés, més enllà de la fe o la penitència o diferents valors, simplement volíem fer un acte d’homenatge a una tradició i a una ciutat, Sevilla, molt barroca en aquests aspectes. Volíem donar-li un gir i intentar que sorprengués tant a les persones religioses com a les persones que volen deixar-se emportar i admiren la bellesa, sense entrar en la dimensió crítica o d’exaltació religiosa.

Considereu que per aquelles persones que no son tan properes al món confrare, poden tenir pistes sobre què experimenta una ciutat en aquesta explosió d’art, amor, cultura, esforç i atorgament que és la Setmana Santa sevillana?

Fotograma del vídeo. Font: Kreativa Visual.
Per descomptat, nosaltres som el públic més objectiu, ja que tot i ser de Sevilla, mai hem viscut la Setmana Santa a la manera confrare. De fet gairebé mai hem estat durant la mateixa a la ciutat per temes laborals. No ens hem regit per confraries, germandats o símbols propis dels actes; Ho hem fet sense estar sotmesos a la nostra pròpia tradició o subjectivitat. El que cercàvem i era el nostre únic criteri era les imatges que transmetien.

Sortint de Sevilla i anat en qualsevol direcció, la Península està plena d’actes d’expressió pública de la fe. Això si, amb diferents intensitats, colors, músiques,... on la tradició local deixa la seva empremta. Es planteja algun nou repte en aquesta direcció? O de moment ens quedem amb el “ A Thing of Beauty2?

Fotograma del vídeo. Font: Kreativa Visual.
Seria genial que ens contractessin per fer vídeos així amb aquesta llibertat per recollir tradicions i emocions de qualsevol zona. Transmetre cultura de qualsevol part del món és un repte al que aspirem i en el que ens guanyem la vida –professionalment parlant- . Tant de bo les contractacions que tinguem vagin en aquesta línia; sinó sempre ens queda el nostre temps lliure per seguir fent vídeos personals.


...amics, des del bloc de Setmana Santa de Mataró, agrair-vos el vostre temps i ens reiterem amb aquesta felicitació. Fins avisat.

Potser t'agraden aquestes entrades