Agermanament entre l'Agrupació Musical de Mataró i La Roda de Andalucía

Membres de les dues agrupacions musicals amb el Confrare Major de la Germandat Jesús Catpiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró.

Els dos Guions Estendards durant la Processó.
Moment de l'intercanvi de les medalles.

A mitjans dels anys vuitanta es va posar de moda entre moltes pobles i ciutats de diferents zones geogràfiques europees apostar per agermanaments per incrementar els llaços personals, l’intercanvi, el contacte, la millora d’altres visions. Aquesta inèrcia es va traslladar també a l’àmbit de les entitats, i més concretament en els culturals amb la voluntat d’apostar per una formació conjunta, trobades i potencia una visualització exterior. 

Entrats els anys noranta la ciutat de Mataró- i dins d’una voluntat  coneixement i respecte mutu i foment de la tolerància amb d’altres ciutat, va començar diferents agermanament amb ciutats com Dürnau, Gammelshausen, Créteil, Corsico, Fort Lauderdale i Cehegín.

Amb la Roda de Andalucía, província de Sevilla, existien importants vincles ja que la gran part de població que va emigrar als anys seixanta d’aquesta ciutat van anar a viure,treballar i residir a Mataró. D’exemples de vincles i cooperació a nivell cultural n’hi ha diversos tant del món confrare com les entitats regionals, així com els intercanvis que es fan en algun actes puntuals durant l’any entre ambdues ciutats.
El responsable de la Agrupación Jesús NAzareno posant la medalla.
 
Recentment, una altra entitats de Mataró, la confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors ha impulsat relacions amb l’Agrupació Musical de la Hermandad Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza de La Roda de Andalucía. Des d’aquesta tessitura el passat dissabte 3 i dins de la Processó Extraordinària dels vint-i-cinc anys de l’arribada de la Imatge de Jesús Captiu a la capital del Maresme, es procedir a l’acte formal d’agermanament de l’Agrupació Musicial Captiu-Dolors i l’Agrupación Musical Jesús Nazareno moments abans de la mateixa.

Dos components de la Agrupación es van traslladar a Mataró per participar en aquesta processó i visualitzar l’agermanament entre ambdues agrupacions amb la participació també del seu Guió Estendard, que se sumava al que es va presentar el cap de setmana anterior en el II Concert Solidari de l’Agrupació Captiu Dolors.

Davant de la Basílica de Santa Maria es va procedir a l’intercanvi de medalles entre les dues entitats i es van dipositar simbòlicament en el mateix Guió.

Potser t'agraden aquestes entrades