Processó de les Santes 2015


Portants de la Germandat de la Soledat 

Després la Solemne Missa de les Santes, joia i patrimoni de Catalunya, s'ha iniciat una petita processó amb les relíquies de les Santes. Antigament aquesta processó era un acte per se igual que ho era la majestuosa Missa de Mossèn Blanch.  Amb la recuperació de la democràcia i l'inici de les festes populars la processó va suprimir-se i es va emplaçar per un petit acte d'homenatge on les relíquies recorrien la nau central de la mil·lenària Basílica de Santa Maria i es quedaven a la porta.  
Des de fa alguns pocs anys, al cloure la missa les relíquies surten del fossar xic. Són portades per una entitat i van pel carrer Beata Santa Maria fins a la porta de la Basílica. Un acte breu, però molt emotiu perquè és l'únic moment de l'any on les Santes, les patrones de la ciutat, surten al poble i es barregen amb ell fora del Temple. 

A la porta de la basílica és rebut per un pilar dels capgrossos de Mataró,  i l' Àliga  fa un homenatge en tant que figura institucional.  Abans però, totes les colles amb les figures de la ciutat es posen davant de la  Basílica rebent homenatge a les seves patrones i a punt de iniciar el retorn cap a la Casa Gran. 

Les relíquies de les Santes

Les relíquies enguany han estat portades per les dones portants de la Confraria de la Soledat, que com a membres de la parròquia de la Sagrada Família, celebren enguany el seu cinquanta aniversari fundacional.  Al darrera tots els preveres de l' arxiprestat, pastors de l'Església de Mataró. 

Santa Maria, la mil·lenària Basílica ha demostrat que avui, com sempre, les seves patrones són de tots els mataronins i mataronines: d'aquells que gaudeixen només de la festa i els espectacles, com els que volen homenatjar, agrair i recordar les nostres santes patrones Santa Juliana i Santa Semproniana.

Veieu a continuació un breu vídeo-resum. 


Des de la Comissió de Setmana Santa, aprofitem per felicitar a tots els que han participat de la Missa de les Santes, una joia coral i llegat de la nostra història. També a tots aquells i aquelles que aquests dies treballen de valent per a tot l'oci, el lleure i els actes transcorrin amb normalitat i tothom hi pugui gaudir.

Glòria a les Santes. Bona Diada.

Potser t'agraden aquestes entrades