Processó del Prendiment


El Diumenge de Rams és un dia intens i ple d’actes a la ciutat de Mataró. També és el dia que Jesús Captiu surt en Processó.

Una processó que amb el temps ha agafat ressò i popularitat per un moment intens, concorregut i d’efervescència col·lectiva com és la Pujada de les Escaletes. Però la Processó té molts i importants moments que li donem sentit en el seu conjunt i que comença amb l'acte sagramental de l'escenificació del Prendiment.

El seguici processional darrera una Creu de Guia, que mostra el camí del Prendiment als confrares que van darrera. Aquest confrares van amb les palmes i palmons emulant l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. D’altres porten estendards i banderes dels escuts de les diferents confraries que també volen acompanyar aquesta processó. Davant els armats, davant el misteri de Jesús Captiu demostren que porten al fill de Déu davant Ponç Pilat. De tant en tant els Armats de Mataró ofereixen una formació especial al públic assistent, mentre insistentment piquen, piquen, piquen la llança al terra marcialment. 

Un altre moment important es abans de la pujada a les Escaletes, la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors fa signar en el seu llibre de Germandat a una persona reconeguda per la mateixa per a que quedi per a la prosperitat i per a que sigui la persona encarregada de donar el toc d'honor del pas. 
Els Armats de Mataró Riera avall. 


A l'entrada al carrer Nou amb la Riera, els Armats de Mataró fan un comiat d'honor. Es disposen en dues fileres formats a banda i banda per a que els confrares i la imatge passi pel mig. Al fons la bandera dels Armats amb el seu capità manaia i el seu president. Els membres de la Junta de la Germandat surten i agraeixen la participació, es feliciten i s'emplacen per a la processó de Dijous Sant, per a la Nit del Silenci.

Continua la processó fins la plaça de Santa Maria on tots els confrares es disposen a rebre a Jesús Captiu, els presidents i el delegat Diocesà esperen al gir del Pas, per a que Jesús s'acomiadi del poble.... fins l'any que ve si Déu vol. 

La processó va comptar amb l’assistència també de mn. Gregori Manso, delegat Diocesà, mn. Sergi Notó, consiliari de la Comissió de Setmana Santa i la co-presidenta del Consell General de Confraries i Germandats Isama Rodríguez i secretària del mateix Consell, així com el president de Càritas sr. Antoni Vilà.



Dos cambrers de la Germandat que vetllen per la Casa Germandat.
El sr. Antoni Vilà llegeix la dedicatòria als portants i confrares davant el Confrare Major.

Detall de l'Agrupació Musical Captiu Dolors.
El pas passant pel monument a Sant Sebastià.
Podeu veure el reportatge que ha preparat en Santi Flores aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades