Pòrtic de Setmana Santa, Divendres de Dolors.

Moment Processó Maria al Peu de la Creu 2013.
Ja és Divendres de Dolors. Ja som de ple en la Setmana de Passió.

Amb aquest dia comença la Setmana Santa a Catalunya. És un dia molt important per la celebració del dia de la Mare de Déu dels Dolors, imatge del dolor de Maria que se celebrava amb molta importància en les processons antigues a Catalunya i que s'ha mantingut fins els nostres dies. 

A Mataró la Mare de Déu dels Dolors te un gran arrelament i es remunta segles ençà.  Una manifestació és la presència dels servents de Maria en la Congregació dels Dolors i que van ser els artífexs de la construcció de la joia de l'art barroc català, la Capella dels Dolors. També és la patrona dels Armats de Mataró, i dóna nom a la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.

També hi ha importants processons arreu de Catalunya amb motiu d'aquest dia, però a Mataró  us convidem a participar en els cultes i processó que se celebren avui:


  • 19.30 h Processó de Maria al peu de la Creu.
Itinerari: Plaça de Santa Maria, C. de St. Francesc d’Assís, C. del Portal de Valldeix, C. de les Monges, L’Esplanada, Pg. d’A. M. Cabanellas, C. el Salvador, C. Perú, C.Pablo Picasso, C. Mèxic, C. Colòmbia, Av. del Perú, Casa Germandat.
Organitza: Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.
Informació: Amb aquesta processó s’inicia a Catalunya oficialment la Setmana Santa. Els portants i confrares van de rigorós negre i porten la Mare de Déu dels Dolors des de la Basílica de Santa Maria fins a la casa germandat al barri de Rocafonda.

  • 20 h Missa en Honor a la Patrona dels Armats, Mare de Déu dels Dolors i en sufragi als nostres difunts.
Lloc: Capella dels Dolors. Basílica de Santa Maria

  • 20.30 h Triduum a Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
Lloc: Parròquia de Maria Auxiliadora.
Organitza: Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.

Potser t'agraden aquestes entrades