Escenificació del Prendiment.

Judes temptant als membres del Sanedrí.

Judes agafa les monedes.
Judes passeja per la plaça de Santa Maria. Està nerviós, neguitós, amaga la mirada... els seus pensaments són un neguit, li estan glaçant el cor.... però va endavant i es dirigeix al Sanedrí jueu. Entregarà al seu mestre, a Jesús de Natzarè per un grapat de monedes. L’entregarà per a que sigui pres i el facin captiu. Comença així un dels actes sagramentals que es fan a Mataró, el Prendiment.
Surt Jesús de la mil·lenària Basílica de Santa Maria en un silenci rigorós, fins i tot el públic assistent es repensa si aplaudir el primer esforç dels portants darrera el seguici de confrares que han fet acte de sortida.


Els homes van a la captura de Jesús.

Els portants de Jesús concentrant-se i pregant.
El pas del captiu es queda sol.
Marxen els membres del Sanedrí i entra un munt d’homes amb torxes darrera de Judes qui puja al pas de Jesús i li fa un petó. El petó que el delata, el petó de la traïció.  Jesús pregunta a qui cerquen i fins a tres vegades cauen al terra, però fan captiu a Jesús. Els portants de tro marxen i deixen sol simbòlicament a Jesús denoten el moment que Jesús es queda sol i els seus amics apòstols també el deixen sol.  Celebren la captura d’aquest home que és un agitador polític i religiós, el porten cap a Ponç Pilat .
Els líctors dels Armats de Mataró.

Entren els Armats de Mataró pel carrer de Santa Maria simbolitzant els soldats romans que – antigament custodiàvem el Sant Sepulcre, però que en aquest acte són els soldats de Ponç Pilat.
Els cops de llança i es timbals marquen el to marcial. Escenifiquen un combat i acte seguit segueixen les ordes del capità manaia que es dirigeix als preveres demanant l'autorizació de poder començar a desfilar. 


Comença la processó que representa aquest moment, la Processó del Prendiment.



Moment de la sortida de Jesús Captiu de la Basílica de Santa Maria.
Els portants inicien la marxa en Processó.
Jesús és captiu.


Potser t'agraden aquestes entrades