El Misteri de Nostra Sra. de l'Esperança

La imatge de Nuestra Señora de la Esperanza és un dels darrers misteris en incorporar-se a la Processó General tot just ara fa setze anys. És una imatge que emula el dolor de la Mare que veu com el seu fill porta la creu dels homes sobre les seves esquenes. 

Una Mare que espera, una mare que inspira Esperança en el patiment, el major dels patiments. Inicialment aquesta Mare de Déu era de Glòria, ja que simbolitzava l'espera, l'expectació del naixement de Jesús; però en la iconografia i tradició a partir del s.XVI es comença representar en la Passió com a Esperança Dolorosa. Apareix l'Esperança enmig del gran dolor com la victòria final després de la mort. Malgrat l'esperança, i que es representa en una mare de Déu amb saia blanca - al·ludint a la puresa de les inicials esperances-  i amb verd que és el triomf de la vida sobre la mort. 

Aquesta imatge, d'estil sevillà, és també la titular de la Hermandad de Ntro. Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza de Mataró. Aquesta confraria fa estació de penitència a la Processó de Dijous Sant al barri de Cerdanyola i a la Processó General i porta acompanyament musical de banda de tambors i cornetes. Inicialment les portants eren dones  però atès el caràcter familiar de la Germandat en els darrers anys s'han incorporat homes. 





Potser t'agraden aquestes entrades