Cerimònia de la Vestició de la Mare de Déu



Els congregants amb la Mare de Déu dels Dolors.

 Un nou acte la nit de Dimarts Sant a Mataró. Un nou acte que es va deixar de fer fa tres-cents anys.

Aquest acte ha estat la cerimònia de la vestició de la Mare de Déu. Un acte íntim, històric, de petit format, amb gran accent i en un escenari com la capella dels Dolors.  Aquest acte recupera la tradició de la vestició de les reines de la Casa Àustria i emula un acte públic de vestir la Mare de Déu mentre un orador explica els 7 dolors de la Mare de Déu i que són 7 peces de roba. Entre dolor i dolor es van cantant càntics i un congregat porta una bandera amb el dolor en llatí i dues cambreres porten la peça de roba.

Una creu d'improperis presidia la capella dels Dolors en el lloc on habitualment és la Mare de Déu amb el Crist mort. A sota uns vels opacs deixen veure com tres cambreres vesteixen a Maria, a la Reina. 


Al final de l'explicació dels set dolors es destapa el vel i es dipositen la corona a la Reina dels Cels, una corona d'espines a la falda i al cor, al seu cor, set punyals que li són clavats. Set dolors que porta clavats al cor i que són el símbol de la Congregació dels Dolors. 

Acabat l'acte s'ha aprofitat per a venerar la Mare de Déu amb un besamans.
L'acte a l'interior de la Capella dels Dolors.

Acabat l'acte congregació dels Dolors de ha aprofitat per a fer l'acte de professó dels i les noves congregants de Mataró. 
Interior de la capella dels Dolors. 
Les petites cambreres i un congregant.
























Un moment de l'acte de la vestició. 

La capella dels Dolors.

Potser t'agraden aquestes entrades