Recollida de la Bandera.

Ja és Diumenge de Resurrecció, el dia que recordem que Jesús - tal i com va prometre als seus deixebles- va ressuscitar. Jesús és viu, i aquest és el missatge que tots les confraries, germandats i Armats de Mataró donen després de celebrar la Setmana de Passió i Mort de Nostre Senyor.

A partir d'avui us anirem oferim diverses noticies i recursos sobre els actes de la Setmana Santa de Mataró. Alguns ja els he pogut llegir i consultar la seva crònica. En aquesta ocasió dediquem un espai a la recollida de la bandera per part dels Armats de Mataró.

El banderer d'honor 2013 ha estat l'armat Amadeu Llinàs. Tot i actualment és el portaveu de l'entitat, és un armat d'herència i de família ja que és fill de l'avi LLinàs, i ha participat en la recuperació d'aquesta tradició per a la ciutat de Mataró.  L'Amadeu LLinàs ha rebut l'homenatge de tots els Armats en aquest acte que obre les desfilades i l'homenatge a la ciutat, de la qual en són patrimoni cultural. I rep la distinció en un any especial ja que per primera vegada no podrà desfilar amb els armats amb tot el que això representa per a un armat o manaia.

Recollida la bandera a la capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, a la seva porta esperava la formació per retreure homenatge i passar la bandera a un armat per a que pogués desfilar pels carrers de la ciutat fins a la plaça de l'Ajuntament per a iniciar l'homenatge a la ciutat. 

A continuació us oferim algunes imatges:








Potser t'agraden aquestes entrades