Processó de la Coronacio d'Espines

Jesús és coronat.
La Setmana Santa de Mataró va sumant, va creixent tant en volada com en amplitud arreu de la ciutat.


Un exemple és la Processó de la Coronació d'Espines que s'afegeix al calendari confrare el dissabte després del Divendres de Dolors.

Aquest 2013 és el primer cop que surt aquest Misteri en solitari per la ciutat, ja que des dels primers anys de la recuperació de les processons a la ciutat de Mataró sempre ha processionat a la Nit del Silenci, primer amb l'Oració del Senyor a l'Hort i després amb els Armats i la Venerable Congregació dels Dolors. I com no, com tots els misteris de la ciutat a la Processó General de Divendres Sant.

Des de fa ja algun temps aquesta confraria s'ha adscrit a la parròquia de Sant Pau que te seu canònica al districte de Sant Simó i Sant Pau i que agrupa a la part nord-est de la ciutat: des del barri de l'Havana al barri del Palau.

Així doncs, la confraria ha estat treballant amb la comunitat cristiana de Sant Pau poder processionar el Misteri de la Coronació d'Espines connectant la parròquia amb l'ermita i poder fer estació de penitència i evangelització al carrer per la zona que conforma el districte.

La Coronació d'Espines evoca el moment on Jesús després de ser portat davant Ponç Pilat pels membres del senedrí, es coronat amb espines per part dels soldats romans que s'enriuen del Rei dels Jueus. Li treuen les seves vestidures que es rifen als daus i l'apliquen tot tipus de martiris i vexacions. Jesús és coronat amb espines.
Vista de la Processó
La processó va comptar amb l'acompanyament musical de la banda de tambors i cornetes de la confraria, així com membres de totes les confraries i germandats de la ciutat per recolzar amb la seva presència aquest acte tant important per la confraria i la comunitat de Sant Pau.

Els portants fen homenatge al Misteri.
La processó va comptar també amb l'acompanyament de mn. Josep Joan Badia, rector de Sant Pau i Sant Simó i vice-consiliari de la Comissió de Setmana Santa.

Aquest ha estat un pas endavant per aquesta confraria, i si es mira de manera retrospectiva fa vint-i-cinc anys, així van ser els inicis de molts actes confrares i processons que amb el temps han esdevingut tradicions molt arrelades a la ciutat i al calendari de la Setmana Santa.

Veieu a continuació algunes imatges de la Processó.



Banda de tambors i cornetas de la Coronació d'Espines.


Confrares del Sant Sepulcre i la Soledat.

El capatàs donant instruccions als portants.

Confrares del Nazareno i l'Esperança acompanyat a la confraria.

Expressions d'entrega dels portants.

Potser t'agraden aquestes entrades