La Coronació de la Verge

Nostra Senyora de la Soledat
Les portants de la Mare de Déu de la Soledat.

 La Setmana Santa s'apropa. S'intensifiquen els actes de les confraries, germandats i Armats. El calendari posa l'accent que la Pasqua està acabant, i així ens ho indica cada dia la Vella Xeruga quan la veien penjada de les portes de les escoles i les cuines de les cases. Resten dues setmanes per la Setmana Sant, la setmana de celebració de la Passió de Jesús el Crist.  Toca doncs, dóna lloc a les commemoracions i celebracions, i una d'aquestes és la de la Processó de la Coronació de la Verge de Soledat. 

Una processó que va començar a l'any següent en tant que aniversari de l'efemèride que es va coronar la Verge, s'ha convertit en tradició. Una tradició tant per les dones confrares que any rera any volen processionar amb la mare, així com per la comunitat cristiana i el barri de Cirera. Aquest fet fa que inclús a nivell popular la Processó sigui també coneguda com la Processó de Cirera.



Detall de les dones portants.



Les portants i les confrares però es preparen espiritualment i emocionalment per aquest fet. Dies abans assisteixen i participen del triduum que ha estat dirigit per mn. Ramón Roca, consiliari de la Confraria.
En aquest anys s'ha afegit a més la novetat que el darrer dia del triduum es va presentar un llibre escrit per en Paco Torres on explica la història recent des de 1987 de la Confraria i el contextualitza en el món confrare català i espanyol.

A continuació us relacionem algunes imatges  del fotògraf mataroní Santi Flores de la Processó de la Coronació de la Verge.


Confrares de l'Oració de Jesús a l'Hort.


Confrares del Sant Sepulcre davant de l'estendard de la Soledat. 



Banda de la Soledat.

Msn. Goyadol i mn. Ramón Roca a la Processó.

La capatàs donant instruccions a les portants.

El Misteri de la Soledat en el tram de la carretera de Cirera.




La Processó de la Coronació de la Verge pels carrers de Cirera.

Potser t'agraden aquestes entrades