El pòrtic de Setmana Santa. La Matinal de Saetas

25 anys de la Matinal de Saetas a Mataró.
Vista del Parc de Cerdayolna.
La Matinal de Saetas arriba a la seva vint-i-cinquena edició oferint un repertori de cantaors i cantores de prestigi a nivell català, actuacions artístiques, i un excepcional pregó.

Carmen Corpas durant la seva intervenció.
Aquest acte organitzat per la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Espranza s’ha convertit en el temps no només en una gran matinal; sinó també en un acte de confluència d’aquells que volen escoltar cantaors, trobar-se amb confrares d’altres germandats i s’ha convertit amb un acte cívic i en el pòrtic de la Setmana Santa.
Després de les benediccions de palmes i palmons la gent començà a dirigir-se cap a la plaça de Can Tuñí on la van trobar engalonada per a l’ocasió.
La Matinal es va obrir amb el tradicional pregó de Setmana Santa que aquest any va anar a càrrec de Jordi Merino, co-president de la Comissió de Setmana Santa de Mataró i membre de la Hermandad.
Moment del pregó.

El pregó de vint-i-sis minut va cantar les lloances de la Setmana Santa mataronina i catalana i de la Comissió. Va dedicar també un espai a la Hermandad, i va parlar dels valors cofrades d’avui dia per afrontar la situació de crisis econòmica, social i cultural. Llegiu aquí la transcripciódel pregó.

La Banda de Tambores y Cornetas
Acte seguit en Rafael Acedo, locutor i presentador, va anar donant pas als cantaors de cartell. Van començar els pinedents Javier Ginés i Rafael Pinilla que van cantar diverses saetes i la tradicional cançó costalero.  El mataroní Cayetano Lancho va servir de preàmbul a les saetes cantades per dones. Carmen Corpas va aportar maduresa a una veu passional i trencada i na Sheila Heredia va denotar joventut però sobretot un art d' improvització al que diuen que és orar cantant. 
Un moment de l'actuació de la Peña Al·Andalus
Els cantaors i cantaores varen estar acompanyat per la Banda de Tambores y Cornetas de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza.

A mitja part el quadre de ball de la Peña Al·Andalús dirigit per Eva Joya va aportar una escenificació musical i de ball al voltant de la Setmana Santa. 

L'acte va cloure amb la intervenció de la Hermana Mayor i l'Alcalde de Mataró que van felicitar als cantaors i van animar a passar una bona Setmana Santa a Mataró.


Potser t'agraden aquestes entrades