Presentació del Pal·li de Nostra Sra. dels Dolors

Vista del Pal·li al fons el Llibre de la Confriaria sobre l'Altar del Retaule del Roser.
"Jo siempre de pequeño, de siempre, he querido trabajar para Maria"
Fotomuntatge de la Verge dels Dolors reflexada al retaule del Roser i el nou Pal·li.

Avui dins dels actes de la celebració del XXVè aniversari fundacional de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, s'ha fet l'acte de presentació del nou pal·li. Amb posterioritat s'ha celebrat una Missa de Benedicció i de gràcies, així com un concert de música sacra. (celebrant-se en aquest moment)
Públic assistent a la Capella del Roser
 A part de l'honorable presència d'en Jesús Calleja i de qui són les paraules de l'enunciat, l'acte conduit per Manel Riera ha comptat amb els parlaments de Segimón Garcia consiliari de la Germandat i Rector de Santa Maria, Jaume Castells president del comitè organització del XXVè Aniversari i fundador de la confraria, Jesús Moya actual Hermano Mayor i l'alcalde la ciutat de Mataró Joan Mora. 
A l'acte han assistit també nombrosos confrares de Mataró així com membres d'altres confraries de l'Arxidiòcesi de Barcelona, així com d'altres confrares del Puerto de Santa Maria de Cadis.

Calleja durant la seva intervenció.
"Pot ser una aportació al patrimoni cultural de la ciutat i de Catalunya, pot ser una element de millora substancial per a les processons de Mataró, pot ser una  elaboradíssima obra d'art; però sobretot és el cel de Maria, un pal·li digne de la Reina del Cel i de la Terra" Amb aquestes paraules l'artista David  Calleja donava accent al seu parlament a l'acte de presentació del pal·li de Nostra Sra. de Mataró. Un acte en una capella del Roser a l'interior de la Basísilica mil·lenària de Santa Maria que s'ha petit petita per acollir a tots els confrares que han volgut veure i conèixer l'obra del nou Pal·li.

Cel del Pal·li
" Cada puntada, cada esforç,  cada moment, cada símbol és un acte d'entrega a Maria, i sobretot als meus amics confrares de Mataró, amb els que cada Divendres de Dolors amb Maria al peu de la Creu, i el Divendres Sant tindre l'honor d'haver-hi posat una mica de la meva part"

Les intervencions de Jaume Castells i Jesús Moya han agraït la presència als assistents i han comentat el moment històric que viu la Confraria, i dels quals n'estan orgullosos de poder viure i participar-hi. Per la seva part Castells ha comentat el procés d'elaboració del pal·li com les aportacions de famílies, confrares i persones anònimes han fet realitat aquest treball en un període tan breu de temps. Temps que el mateix
Calleja  ha fet menció de molt laboriós però breu en quant a l decisió i realització. 





Veieu a continuació una relació d'imatges de l'acte de pesentació:
mn. Segimón Garcia dirigent paraules als assistents.
Moment de presentació del pal·li i de l'estendart anomenat bacalo amb l'escut de la Confraria.

El Hermano Mayor 
Jesús Moya.
Il·lm. sr. Joan Mora felicitant l'obra i fent menció de la importància de les processons a la ciutat de Mataró.
Fotomuntatge de Ntra. Sra. dels Dolos amb el nou Pal·li.
Més informació visiteu el web de la Confraria de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors.

Potser t'agraden aquestes entrades