Maria al peu de la Creu



Divendres de Dolors
Negra nit, silenci, Dolors de Maria
Mare meva, Maria Dolorosa, qui et diria ara fa 25 anys, que encara continuaries processionat per la nostra ciutat, per aquest barri!" Així començava el parlament d'en Jesús Moya al finalitzar la processó de Maria al Peu de la Creu i dirigint-se a les persones que a mitjanit encara la seguien la arribar a la casa Germandat.
En el seu breu, intens i emocionant agraïments, el Germà Major de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors va tenir paraules per als representants de la Hermandad de la Soledad, la Coronació d'Espines i la Confraria del Sant Sepulcre que van voler acompanya també a Maria en aquesta primera processó.
També va dedicar un agraïment als portants, membres de la banda i als menuts, sempre al munt de menuts i menudes que cada any acompanyen en aquesta processó. Va recollir un moment per als veïns i veïnes del barri de Rocafonda que dia a dia, durant tot l'any passen per la casa germandat, li donen vida, i resen tant a Jesús Captiu com a la seva Mare.

La processó es va iniciar en una rigorosa puntualitat i en un silenci expectant a l'interior de la Basílica de Santa Maria de Mataró que apagava les seves llums i només deixava visualització dels ciris i la candeleria del Pas i de la candeleria de guia. Amb vesta i verduguet negre els portants i natzarens acompanyen el Dolor de la Mare de Déu en la primera processó de la Setmana Santa.

Una processó llarga en recorregut ja que va des del centre de la Ciutat al barri de Rocafonda, i on hi ha moments esperats pels confrares i el públic assistent com són el pas per l'Esplanada, el gir al carrer Pablo Picasso, o la cantada de Saetas al barri de Rocafonda, així com els parlament i el res final. El seguici, com sempre que surt la Confraria va anar acompanyat per l'Agrupació musical de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.

Fa olor a encens ja comença la Setmana de Passió, la Setmana Santa deia un confrare a un altre a l'interior de la Basílica de Santa Maria. Tant de treball, tant amor a Maria, tantes ganes... que comenci la processó.

A continuació us oferim un seguit d'imatges d'en Santi Flores, encarregat de recullir fotogràficament les processons 2012, de la Processó  Maria al Peu la Creu:
Els i les portants traient el Pas de Santa Maria.
Nenes de la confraria portant els ensers. Al mig el cor amb els 7 punyals.

Obrint el seguici processional

Els menuts de la confraria acompanyat l'incensari
La Plaça Santa Maria expectant per veure la "Dolorosa".
El capatàs donant instruccions a cop de martell.
Passant pel convent de les Caputxines, cau la nit.

Potser t'agraden aquestes entrades