25 anys de Soldats de Pau a Mataró

Joan Pau II rebent els Armats de Mataró al 1986. (foto: Armats)


Tot just un dia com avui, fa 25 anys - també una Diada de la Mercè- una delegació de la parròquia de Sant Andreu de LLavaneres i els Armats de Mataró van anar a la Ciutat del Vaticà a l'audiència dels Dimecres del Sant Pare.
Lictor dels Soldats de la Pau

Allà, després de la celebració Joan Pau II s'apropà als fidels de Llavaneres i als Armats i conversà amb ells. En un castellà perfecte el Sant Pare els va declarar Soldats de Pau. Una fita història no només per veure cohorts romanes desfilant a la plaça Sant Pere al 1986; sinó perquè Joan Pau II reconeixia als Armats de Mataró - dels quals hi ha constància escrita de la seva presència als actes processionals a Mataró al 1705 - amb el títol de Soldats de Pau.

Doncs anys després els Armats de Mataró han volgut rememorar aquella fita en la seva seu, el castrum a l'antiga Presó, amb tota aquella gent que hi ha participar i també amb els actuals membres, juntament amb d'altres amics, coneguts i gent del món confrare de la ciutat.

L'acte va tenir dues parts: en la primera es va visualitzar el vídeo de la visita al Sant Pare, així com la desfilada posterior a la plaça d'Espanya a Roma. La pluja i el volum de gent concentrada va fer que s'hagués de passar dues vegades. Durant el pas del vídeo tot eren comentaris dels antics armats, o records per als que ja no hi són.

Acte seguit es va procedir als parlaments de record de la declaració de Soldats de Pau, no lliure d'anècdotes i fets que encara es recorden... També es va fer la presentació del líctor commemoratiu, del qual us oferim el vídeo de la seva presentació.

A l'altre també van assistir-hi diversos regidors de l'Ajuntament de Mataró, el mateix Alcalde i representants d'altres confraries i entitats de la ciutat. 


Parlaments dels repersentants dels Armats.
Moment de l'explicació del viatge a Roma.
Imatge de les cuirasses exhibides al castrum.

Cuirassa amb l'escut de Mataró

Moment de la presentació del vídeo.
Joan Pau II amb Xavier Pelaex, msn. Gonzàlez-Agàpito i Marcelí LLinàs.
Veieu a continuació el vídeo de presentació del lícor commemoratiu.

Potser t'agraden aquestes entrades