Processó del Carme a Mataró



Solemne Processó del Carme a Mataró

La Verge del Carme amb el seu fill Jesús.
Un altre any la ciutat de Mataró ha pogut celebrar i commemorar la festivitat de la Verge del Carme, la patrona marinera des que l'any 1992 la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors va decidir fer-se càrrec d'aquesta tradició de la mà de Sant Simó i Sant Pau. Els actes es van celebrar el proppassat diumenge.

Malgrat el dia plujós i la mar picada, el temps va donar una treva per a que els cristians de Mataró poguessin processionar la Verge del Carme després de la celebració de la Santa Missa a la quadricentenària ermita de Sant Simó de Mataró.

A les 18:00, i dins dels actes de commemoració dels 400 anys de l'ermita de Sant Simó, mn. Josep Joan Badia rector de Sant Simó i Sant Pau, juntament amb mn. Jordi Espí Arxiprest de Mataró van presidir la Santa Missa. L'acollidora i marinera ermita va acollir a molts confrares i membres de la comunitat de Sant Simó en aquesta on es va aprofitar també per a presentar el nou estendard de la Mare de Déu dels Carme. 

Moment de la Processó pel Passeig Marítim i detall de l'estendard.
Aquest estendard brodat pel conegut brodador David Calleja va recollir els brodats i formes tradicionals de la Mataró medieval i d'aquesta manera va relligar en aquest tradició i art mil·lenari amb la moderna i viva fe i devoció dels confrares a la Mare de Déu del Carme.


Moment de la Processó.
Un cop acabada la Missa es va iniciar la Solemne Processó cal al passeig Marítim de Mataró amb el canvi que no es va poder fer el recorregut fins al port per la mar atès les condicions de la mar. La imatge del Carme amb el seu fill va ser portat per diversos portants mudats amb el blanc mariner i acompanyats per l'Agrupació Musical de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.

La Mare de Déu del Carme.
El seguici processional ordenat i presidit pels diferents estendarts, va comptar també amb el de la Confraria de la Coronació d'Espines que té la seu canònica a la Parròquia de Sant Pau. També hi va haver la presència del sr. Manuel Zamora que és el president de la Junta de Confraries de l'Arxidiòcesi de Barcelona, així com els dos preveres amb el Germà Major el sr. Jesús Moya i d'altres confrares d'arreu de Catalunya. Diversos infants portaven encers mariners al darrera d'un incensiari i una corona de flor per oferir a la patrona marinera.

Un gran nombre de persones van acompanyar tot el seguici fins arribar al Port de Mataró on la Confraria de pescadors Pekín va muntar a la Mare de Déu en una tradicional barca marinera fins a la platja que dóna el nom a la confraria, i allà van oferir la corona de flors al mar en senyal d'ofrena i petició de cura i guarda de tots els pescadors i treballadors de la mar. 

Acte seguit es va continuar amb la processó fins a tornar a l'ermita de Sant Simó.
Fotomuntatge: L'Escut antic de la Germandat amb l'encens sobre el mar.

A continuació us adjuntem algunes imatges de la festivitat. Informar-vos que també trobareu més imatges i més informació sobre el Carme, el significat d'aquesta celebració, que simbolitza l'escapulari, el perquè el Carme i el Mar, i més informació sobre el nou estendard al blog de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra. Sra. dels Dolors.
Moment de la Processó a la sortida del Port.
La Mare de Déu en processó portada homes i dones
Moment de la multitudinària processó pel passeig marítim.
Membres de la Germandat acompanyant la Verge i junt al sr. Manuel Zamora.

Primer pas del pas processional.

Inicant la Processó després de l'ofrena de la corona de flors.
La Verge del Carme junt a Jesús, al fons l'estendart de l'Agrupació Musical.

Membres de la Coronació d'Espines.
L'embarcació amb la Mare de Déu sortint direcció la platga de Pekín.

Potser t'agraden aquestes entrades