La Setmana Santa a Mataró fa 50 anys

Imatges dels anys seixanta

Quan es parla de la Setmana Santa de Mataró és evident i clar que té certa impotrància i relevància l'actualitat; però l'impuls de fa 25 anys d'homes i dones de Mataró per iniciar mitjançant la Comissió de Setmana Santa de Mataró i processionar diverses imatges per a celebrar la Passió i la Setmana Gran  no era una cosa sorgida del no res.

La tradició de la ciutat de Mataró amb les processons i les catequesis al carrer té prop més de 300 anys, així com d'altres ciutat de la geografia catalana i d'altres zones de la Península. Això si, l'actual Setmana Santa mataronina va recollir elements del passat per incorporar-ne de nous i es va anar construint i creant mica en mica. 

Aquesta introducció breu de la nostra història serveix per a introduir-nos en una iniciativa d'un grup de confrares de la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors que han fet un esforç per recuperar imatges  fotogràfiques de l'any 1960 on es pot veure els Misteris que es processionaven.
Tanmateix cal afegir que aquesta iniciativa de recerca ha portat a aquest grup de confrares a seguir la pista de la situació d'aquelles imatges antigues, ja que no totes es processiones a l'actualitat ja que les confraries i les germandats en van incorporar noves talles amb l'imaginari religiós d'altres zones i dels nous temps.

En un proper post us oferirem la situació actual d'aquestes i és possible que el proper any 2011 amb motiu del Congrés de Germandats i Confraries de Catalunya en puguem veure alguna en aquest esdeveniment, o potser en d'altres.

També es possible que l'any que ve disposem de més materials historiogràfics, audiovisuals i altres materials per a poder conèixer el passat d'aquesta tradició cristiana a la ciutat mataronina.

Passat però també present
S'agraeix des d'aquest blog el material historiogràfic aportat al blog de la Confraria, que a més en la festivitat de Sant Jordi ha modernizat el seu blog incorporant nous elements, música i unes consultes més interactives en relació a la gran informació que en aquest s'ofereix i que enguany ha superat les més de 20.000 visites.

Potser t'agraden aquestes entrades