Tot apunt per la primera Processó.

Tot està preparat i a punt per la celebració de la Processó que obre formalment la Setmana Santa mataronina. la Processó de Maria al Peu de la Creu. És una processó solemne que surt de la Basílica Parroquial de Santa Maria de Mataró i recorre els carrers del Centre fins al barri de Rocafonda arribant a la seu de la Germandat on es retrova Maria amb Jesús Captiu.
Informar que la processó no farà la tradicional entrada al barri de Rocafonda atès les obres de l'Avinguda del Perú i finalitzarà el seu recorregut a la Casa Germandat del mateix carrer entrant en aquesta ocasió per carrer d'El Salvador.

El Jurament dels nous confrares
Una altra de les tradicions típiques abans de Setmana Santa és que un cop acabat els tríduum de les confraries i germandats és el jurament dels nous germans i germanes confrares.
Aquestes persones juren davant de la resta de la confraria, davant la comunitat i davant Déu el seu compromís amb la celebració del misteri de Passió i la Ressurrecció de Crist.

És un compromís formal en un acte on també es va l'acollida i acompanyament d'aquelles persones que participaran d'una manera o altra voluntàriament en el món confrare i en les processons.

En aquesta ocasió us oferim algunes imatges del jurament dels nous portants i membres de la Confraria de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors que avui celebra la festivitat dels Dolors de Maria amb la Processó de Maria al Peu de la Creu.








Més informació sobre aquest acte aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades